ALTINOLUK'TA ANTANDROS FESTİVALİ” BAŞLIYOR

ALTINOLUK

Altınoluk Beldesinde 3 gün sürecek olan 19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı' Kültür ve Sanat Festivali” bu gün başlıyor.

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde 3 gün sürecek olan “19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı’ Kültür ve Sanat Festivali” bu gün başlıyor. Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, “19. Altınoluk Antandros Festivaline tüm körfez halkının katılımını bekliyoruz" dedi.

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde 23-24-25 Ağustos 2013 tarihlerinde gerçekleştirecek ve 3 gün sürecek olan “19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı’ Kültür ve Sanat Festivali” bu gün Bandırma Belediye Bandosunun gösterisi ile başlıyor.

19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı’ Kültür ve Sanat Festivalinin Edremit Körfezi`nin turizm merkezi olan Altınoluk`ta geçen yıl olduğundan çok daha fazla ilgi göreceğini söyleyen Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, "Festivalimize sadece beldemizdeki turistlerden ve misafirlerimizden değil,

Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile beldelerinden de yoğun bir katılım olmasını bekliyoruz. Festivalde tiyatro, folklor gösterileri, panel, yürüyüş ve turnuvalarla oldukça renkli geçecek. Festivale tüm körfez halkını davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz" dedi.

19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı’ Kültür ve Sanat Festivalinin ilk günü Bandırma Belediye Bandosunun gösterisi ile Festival açılışı yapılacak. Cumhuriyet Meydanında dans ve halkoyunları gösterisi sonrası sergi açılışları yapılacak. İlk günü akşamında Cumhuriyet Meydanında Grup Kırmızı Konseri ile İstanbul Sahne Tiyatrosu`nun "Buyur Buradan Kaç" adlı oyunu Altınoluk Amfi Tiyatro`da sahnelenecek.

İkinci gün:

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından organize edilen "Çocuk Olmak Hakkımız" adlı İDA Mitolojik Yürüyüşü yapılacak. Briç ve satranç turnuvası ile Abdullah Efendi Konağında Beriye Başak ve Zeytindalı Gurubuna ait "Kırk Yamada Bir Ömür" sergisinin açılışı yapılacak.

Romanya, Bulgaristan, Macaristan ve Ukrayna`nın yanı sıra Diyarbakır, Kırklareli, Şanlıurfa, Hatay ile Altınoluk Halk Oyunları ekiplerinin Çam Mahallesi`nde sunacağı gösterinin ardından "Yaşama Saygı" konulu panel yapılacak. Festivalin ikinci gün etkinlikleri, Altınoluk Amfi Tiyatro`da Tolga Çandar konseriyle devam edecek.

Festivalin üçüncü günü: 

"İda Mitolojik Yürüyüşü"yle başlayacak olan Altınoluk Festivali, çocuk etkinlikleri, folklor gösterileri ve Masa Tenisi Turnuvası ile devam edecek ve Tiyatro Mavi`nin "Bulutlar Bize Kalsın" adlı çocuk tiyatrosunun sahneye konulacak. Altınoluk Cumhuriyet Meydanı Çınaraltı Çay Bahçesinde Ataol Behramoğlu ve Haluk Çatin’in katılacağı Altınoluklu Yazar Hıfzı Aksoy anısına  ‘Şiir Dinletisi’ gerçekleştirilecek.

Altınoluk Amfi Tiyatro`daki "Hakuna Matata" adlı Metin Uca`nın tek kişilik gösterisinin ardından Altınoluk İskele Liman içindeki havai fişek gösterisiyle festival, sona erecek.

 Enver DOLGUN



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı